Nem az a baj, hogy Hamilton nyert, hanem az ahogyan
2021. július 19. írta: Sára_Juhász

Nem az a baj, hogy Hamilton nyert, hanem az ahogyan

Verstappen és Hamilton ütközéséről az a véleményem, annak van elsőbbsége, aki elől van. Ráadásul Lewisnak bőven maradt helye, nem lett le/beszorítva. Innentől kezdve az az ő hibája, hogy nem tudja kontrollálni az autójának erejét.

Nyilván senki és ő sem akarta, hogy Max így csapódjon a gumifalba. Ezt nem lehetett előre tudni, mekkora lesz a kipördülés mértéke.

starlight-ham-vet-motorsport.jpg

Az is evidens, hogy aki le van maradva a bajnokságban az éllovastól az jobban kockáztat. Szeretné ő vezetni a tabellát. Hamiltonnak ez a szitu nagyon új, Verstappen meg próbálja kihasználni a lehetőséget. Két makacs. Várható volt, hogy ilyen kiélezett csatákban egyszer összemennek.
De azért azt ne felejtsük el Max felnőtt a Forma 1-hez! Régen, kezdő éveiben csomószor veszélyesen, meggondolatlanul vezetett, de ezt ma már nem lehet elmondani róla. Nyilván mindenki hibázik, de feltűnően sokat javult és tanult a korábbi hibáiból. Az már egy másik dolog, hogy szeretjük az embereket beskatulyázni és az adott véleménytől nem tágítani. Ha valaki se****ej volt, örökre ráragad.

starlight-ham-vet-f1.jpgHa valaki akkor én nagyon nem szerettem Verstappent, ennek többször hangot is adtam. De az évek alatt szépen lassan ez elmúlt és tulajdonképpen még szimpatikussá is vált. No nem rohanok selfiezni vele, de már nem ráz ki a hideg ennek gondolatától. Hamiltonnal szemben egyértelműen neki szurkolok. Jó, igaz kb. bárki lehetne Lewis ellenfele, azt támogatnám... ez persze visszavezethető a Vetteles időkre is. De annyiból nem igaz, hogy anno a 2010-es évek elején Alonsot sem szerettem, ma pedig hatalmas formának tartom.

Hamilton sosem volt szimpatikus. Akkora arca volt, van, amit én már nem tudok elfogadni. És nem, nem azért mert fekete! Ki a fenét érdekel a bőrszíne. Felőlem lehetne hupilila is, akkor is ezt gondolnám.

Az egy dolog mennyire bosszantó, hogy nem Leclerc nyert. Picin múlt és már megint Hamiltonnak lett szerencséje.  Ha már szerencse, Hamilton nagyon nagyot nyert a piros zászló alatti szabad szerelésekkel, javításokkal. Az meg, hogy a 10 mp büntetés elég volt-e hagyjuk is. Bár az Fia és Hamilton/Mercedes kapcsolata olyan mintha még az Fia kérne bocsánatot, hogy késleltetik Lewis 8. vb címét.

Hamiltonnak nem azért kellene bocsánatot kérnie, mert ütközött Verstappennel, hanem azért, ahogyan ünnepelt! Nagyon kapóra jött neki az idei első teltházas, ráadásul hazai közönség. És nyilván jó érzés is lehet, de ha nem is kérdezem meg még egyszer, hogy van a másik, de legalább annyit mondok a verseny végénél, hogy remélem jól van. A másik, hogy nem a mezőny végéről, mindenkit megelőzve, kitaktikázva nyerte meg a futamot, hanem úgy, mint a legtöbbet az elmúlt pár év alatt, még csak meg sem izzadt.

Verstappen este 10-kor hagyta el a kórházat, jó eredményekkel, sértetlenül. Azért 51 G nem kevés és én nem is tudom, mikor láttam utoljára ennyire leamortizált autót becsapódás után.
Ha Hamilton kicsit szerényebben adta volna elő magát, akkor nem lenne semmi baj. Dehát ő Isten áldása, neki lehet.

starlight-ham-vet-planetf1.jpgGondolom azért majd illedelemből majd nyilatkozkozni fog egy olyat, hogy utólag átgondolva, megnézve a felvételeket nagyon sajnálja Maxet, nem kellett volna így történjen. Nem fér bele az imidzsébe, hogy minden vele kapcsolatos poszt alatt a dühös reakciók vannak túlsúlyban. Lehet, hogy őt ez nem érdekli és csak megerősíti, de a reklámértékébe nem fér bele, hogy még tuskó is legyen. Lesz itt még valami visszafogott kompenzálás. Akár csak az, hogy beszélt Verstappennel és rendezték a dolgokat.

Ha már nyilatkozatok, az, hogy a Red Bull tíz körömmel védi Verstappent az megszokott. Mindig van egy sztárjuk, akiért bármit megtennének. Így volt ez anno Vettellel is, csak akkor más időket írtunk még. Az már egy másik dolog mi mennyire fair a többi kiszemeltjüket illetően.

A kommentelők egy része viszont nagyon elítélendő. Annál undorítóbb nincs, mint mikor a szurkolók egymást és a versenyzőket! átkozzák. Fejekkel hatalmas bajok vannak. Rendben van, hogy máshogy látunk egy-egy esetet, de nem vérre megy a dolog.

starlight-ham-vet-telegraph.jpgVisszatérve. Hamilton szeret másokkal versenyezni, csak azt már nem, ha nem ő nyer. Természetesen ez így normális. De egy hétszeres világbajnok tudjon példaértékűen viselkedni minden szituációban!

Sári

Képek forrása: Formula 1, The Telegrapf, PlanetF1, Motorsport

Ha további tartalmakra vagy kíváncsi, kövesd az oldalt Facebook-on is! Köszönöm!  

A bejegyzés trackback címe:

https://starlight-sara.blog.hu/api/trackback/id/tr7816632436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása